Notícies

La millor oferta qualitat / preu

Els orígens del logotip de Citroën

Segurament si ens demanen que dibuixem el logo de Citroën sense copiar, no tindrem gaires problemes, amb més art o amb menys, dibuixarem dues V invertides i ja el tindrem. Però, coneixem l’orígen d’aquest símbol?  Es diu que els “chevrons“, que és com s’anomenen aquests símbols, són històricament coneguts com a símbols heràldics amb un significat de protecció, però sembla ser que la cosa no va per aquí.

1900-1910_andre

Cap a l’any 1900, i molt abans de fundar la que seria la primera indústria automobilística europea en utilitzar mètodes de treball en cadena com havia fet Ford als Estats Units,  André Citroën, amb 22 anys, fa un viatge a Polònia segurament relacionat amb la seva formació com a enginyer. En el transcurs d’aquest viatge, Citroën visita un petit taller que es dedica  a fabricar engranatges de fusta en forma de chevró, que s’utilitzaran per a fer funcionar els molins de cereals. A Citroën li agrada la idea i decideix comprar la llicencia del procés per poder patentar el sistema.

Qué-significa-el-logo-de-Citroën-1

Un cop a França, André Citroën funda la seva empresa “Societat d’engranatges Citroën” i comença a utilitzar amb molt d’èxit el mateix procediment que els polonesos, però per a fabricar els engranatges en acer. És el 1919, just en acabar la Gran Guerra, que comença la fabricació d’automòbils i utilitza el doble chevró o doble espiga dels engranatges per fer-ne el seu logotip.