Notícies

La millor oferta qualitat / preu

Renault 4L (1961-1992)

 

Cap a la meitat dels anys 50 i ja superada la postguerra més dura, Pierre Dreyfus, aleshores president de Renault, va adonar-se que a França es preveia un augment important de la natalitat. Això el va portar a demanar als seus enginyers el disseny d’un cotxe encarat a una classe mitjana que estava augmentant constantment. Havia de ser un cotxe econòmic i pràctic, de tracció davantera i bastidor pla, amb un habitacle alt i comfortable, i amb un maleter fàcil de carregar. Els enginyers es van posar a treballar per aconseguir un cotxe capaç de competir amb el Citroen 2cv que estava obtenint molt èxit, i ho van aconseguir canviant absolutament la filosofia de motor i tracció al darrera que Renault estava utilitzant en aquells moments.

historia-r-4-(3)    historia-r-4-(10)

El Renault 4L es va presentar el 1961 al Saló de l’Automòbil de Franckfurt i es va donar a conèixer a França amb una desfilada de 200 unitats de color blanc per davant de la Torre Eiffel. En 5 anys, ja se’n havien venut 5.000.000 d’unitats.

tumblr_n8hq5lxKiX1qzut9po1_1280       4fasanov68dz7

 

Al principi, els 4L montàven el motor Ventoux del Renault Dauphine, per passar a partir de 1968 a montar el mateix motor de 852cc. i 30cv. que portava el Renalt 8. El 1981 el motor va passar a 1.108cc. i 38cv. i el model va millorar en aspectes com la frenada, incorporant uns discs de frè a l’eix motriu, i també en l’aspecte estètic, amb més plàstic que en models anteriors. A part de ser un símbol de lèpoca, a Espanya ( on se l’anomenava comunment 4 llaunes ), va ser un cotxe molt valorat pel cos de La Guardia Civil ( com havia passat a França amb La Gendarmerie ), que buscant ajustar el pressupost, podia comprar tres o quatre Renault 4L pel preu d’un tot terreny, i permetia donar servei a totes les unitats rurals, deixant els 4×4 només per a les zones més muntanyoses i de mal accés.

4L Guardia Civil    4L gendarmerie

 

Realment el 4L és un auto que ha desmostrat la seva resistencia i fiabilitat en camins rurals i zones de mal accés per a un turisme convencional, i probablement per això, pràcticament a cada casa de pagès n’hi havia un. Actualment el 4L és un cotxe buscat pels nostàlgics, per la seva mecànica fiable i el seu consum i manteniment econòmic.

historia-r-4-(7)

 

El Renault 4L va ser el primer cotxe de serie amb portó complert al darrera ( o com diem ara, format hatchback). Un altre avanç  va ser incorporar-hi un circuit de refrigeració tancat. Més tard, Renault, en col.laboració amb la revista ELLE, va decidir fer un model del 4L encara al públic femení. Va ser el model “Parisienne”, que comptava amb els laterals decorats, i que s’ha de dir que va tenir molt bona acceptació.

Parisienne

 

L’any 1992, amb el model “Bye bye”, el Renault 4L arriba al final del seu recorregut. Ah, i per cert… a XJVICMOTOR també en tenim un!

4l boira