Notícies

La millor oferta qualitat / preu

CONSELLS PER A PREVENIR I REDUIR EL DESGAST DEL MOTOR

La vida del motor d’un vehicle depèn en gran mesura de la manera com el conductor el tracta. Hi ha alguns petits hàbits que permeten d’ajudar al vostre motor a mantenir el bon funcionament i la fiabilitat.

No sigueu garrepes amb el manteniment.

2

No vulgueu estalviar amb l’oli del motor, sobretot si el vostre vehicle és un dièsel recent ( injecció a alta pressió i rendiment incrementat). Posar un oli de bona qualitat permet un millor funcionament del motor i també li allarga la seva vida útil. És recomanable un canvi d’oli i filtre cada 15.000 o 20.000 km.

El motor ha de poder guanyar temperatura tranquil·lament.

3

Abans de demanar-li el màxim rendiment al nostre motor, és important esperar a que estigui a la temperatura òptima de funcionament (90º generalment). Mentre s’escalfa, els circuits de lubrificació es posen a la pressió i temperatura adequades, així com l’oli, que esdevé més fluid i per tant eficaç (sobretot per lubrificar el turbo).

Canviar els filtres regularment.

4

No deixeu que els filtres de gasoil, d’aire i d’oli, s’embrutin massa. La seva substitució de manera regular, evita que el vostre motor absorbeixi brutícia, com  partícules que pot portar el combustible, micro-llimadures de metall, etc.

Additius diversos. Netejadors d’injectors, dispersants d’aigua, etc. Hi ha qui diu que son inútils, però a vegades ens poden ajudar i preservar una mica el motor (sobretot el sistema d’injecció que és mes sensible) dels combustibles de qualitat mitjana.

Filtre antipartícules.

5

Si el vostre vehicle n’equipa, caldria que, de tant en tant, es faci un trajecte una mica llarg i a velocitat mes elevada (si pot ser per autopista). Si no es pot fer això, la regeneració no s’efectua correctament. Un filtre antipartícules brut o que no funcioni correctament pot provocar molts problemes al motor.

Conservar el motor net. 

6

Un motor massa brut de pols, fang o greix, pot tenir mes problemes per refrigerar-se. No deixeu que el vostre motor hagi de funcionar sota una capa massa espessa de greix i oli.