Notícies

La millor oferta qualitat / preu

Conduir a l’hivern (I). Tinguem el cotxe a punt

Hi ha una sèrie de coses que hauríem de tenir sempre presents quan hem d’agafar el cotxe, però que a l’hivern, i sobretot si hem de viatjar, cal tenir molt en compte:

 

Anticongelant: Revisem el nivell, és molt important pel sistema de refrigeració del motor. S’aconsella canviar-lo cada 2 anys o 50.000 km.

Pneumàtics: Cal controlar la pressió i la fondària del dibuix ( a l’hivern no hauria de ser inferior a 3 mm.). Un pneumàtic amb poc dibuix o amb la goma resseca o envellida ens pot portar molts problemes quan conduïm amb condicions meteorològiques adverses. No és mala idea montar uns pneumàtics d’hivern (en alguns països és obligatori ) o bé portar unes cadenes al maleter per si de cas.

pneumàtics

Bateria: Si sabem que haurem de rodar per zones fredes amb perill de neu o glaç, val la pena comprovar que el nivell de càrrega de la bateria sigui correcte. Revisar els borns, i si cal, netejar-los i posar-hi greix de protecció perquè no es sulfatin.

Farmaciola: No està de més, sobretot si viatgem amb nens, portar al cotxe un kit de primers auxilis amb gasses, alcohol, esparadrap,etc. També va bé portar aigua i una manta.

Pinces de bateria:  La temperatura òptima de treball d’una bateria és de 25 graus, i el fred la pot descarregar. Tampoc està de més portar una llanterna.

pinces

Escombretes neteja-parabrises: Cal canviar-les si fan soroll o deixen solcs d’aigua al vidre. També cal reomplir el dipòsit del líquid neteja-parabrises, i si volem, podem tirar-hi una mica d’anticongelant.

Calefacció: Hem d’assegurar-nos que el sistema de calefacció funciona correctament, així com les llunetes tèrmiques dels vidres o retrovisors.

Fars: A l’hivern tenim moltes menys hores de Sol, a part de la pluja, neu o boira pròpies de l’estació, i per tant, és molt importat veure bé i ser vistos. Cal mantenir els fars nets de fang, glaç, mosquits, etc. per gaudir d’una bona visibilitat. També és importat mantenir nets els llums posteriors, per assegurar-nos de que el cotxe que ens ve al darrera ens té ben localitzats.